Информация

За Благоевград

Благоевград е най – големият административен център в югозападна България. Града е разположен в близост до границите на България с Гърция и Македония, което го прави туристически достъпен, както за българи така и за чужденци. За стратегическото му разположение спомага и това, че международен път Е-79 минава през града.Blagoevgrad

Благоевград има население от 70 583 души. В града са разположени два университета – Югозападен университет „Неофит рилски“ и Американски Университет в България (АУБ). По време на академичните години на двата университета около дванадесет хиляди студенти живеят в Благоевград, като града видимо се напълва с млади и енергични хора от цял свят, които допринасят за топлото излъчване на Благоевград.

Града предлага множество ресторанти и кафенета, в които туристите могат да се насладят на традиционната българска кухня, както и да опитат местни специалитети.

Туристически атракции

Рилски манастир

Рилският манастир е разположен в Рила планина на 38 км или около 45 минути с кола от хотел Кардинал в Благоевград. Манастирът е основан през 10 век от свети Иван Рилски и един от най – значимите туристически обекти в България. Обекта е част от стоте национални обекта, както и е вписан в списъка за световно наследство на ЮНЕСКО. Можете да посетите манастира всеки ден между 08:00 и 18:00 часа.

Вароша – Стар град

Културен паметник – квартал Вароша – се намира на 10 минути пеша от хотел Кардинал. Кварталът впечатлява с уникалната си архитектура във възрожденски стил. Тук можете да се разходите между старовремски български къщи, занаятчийски работилници, да посетите църква „Въведение Богородично“ и регионалния исторически музей както и много други.

Домът на Ванга в Рупите

Местността Рупите се намира на 78 км или около 1 час с кола от хотел Кардинал в Благоевград. Местността е известна с популярната българска пророчица Ванга. Тук можете да разгледате комплекс „Ванга“, който включва къщата, в която е живяла Ванга, нейния гроб, манастирът завършен през 2009, паркът на комплекса, кръстът в памет на загиналите от вулкана Кожух и документалната стая „Ванга“.

Православен мемориален кръст „Памет и вяра”

Православният мемориален кръст „Памет и вяра” се намира на 4 км или около 10 минути с кола от хотел Кардинал, в местността Заева поляна на хълма над квартал Вароша. Кръстът е построен през 2013 и се издига, като пазител символ над Благоевград. Панорамната гледка, която се открива от местността към града е зашеметяваща и си заслужава да се види от всеки турист посетил Благоевград.

Стобските пирамиди

Стобските пирамиди са едни от най-популярните сред туристите скални пирамиди в България. Намират се над село Стоб, в западния дял на Рила планина. Средната височина на пирамидите е между 7 и 10 метра, а някои отделни пирамиди достигат до височина 12 метра. Стобските пирамиди са с разнообразна форма, но повечето са конусовидни и завършват с каменна шапка, наподобявайки гъби.
На северния склон на рида, на който са разположени пирамидите, те са по-добре изразени и открояващи се, тъй като са значително по-малко. Най-много са пирамидите на южния склон на рида. Тук пирамидите са по-големи и по-сгъстени. Цветът на скалите варира между жълто и кафяво.

Ски-център „Бодрост“

30 км асфалтов път североизточно от Благоевград. Кабинковият лифт се изкачва под един от най-високите върхове в Рила планина- „Исмаилица“. Климатичен курорт с местно значение. Обширни поляни на надм. вис. 1 150 м сред естествени смесени иглолистни и широколистни гори – бреза, трепетлика, бук, бял бор, смърч, ела; в околностите боровинки, малини, ягоди, гъби. През местността тече р. Благоевградска Бистрица, която образува множество водопадчета и вирове. Удобни места за спортуване и риболов. Местността е удобен изходен пункт за краткотрайни излети до красиви местности и природни образувания (Добро поле, Орлите, Марков камък, хижа “Македония” и др.)

Американски Университет в България

Кампусът на Американския университет в България се намира в непосредствена близост до хотел Кардинал. Поради това стратегическо разположение и качества на хотел § ресторант Кардинал, повечето гости на АУБ отсядат при нас. Горди сме, че АУБ функционира вече повече от 20 години в Благоевград и че хотел § ресторант Кардинал успява да задоволи разнообразните нужди на посетителите на АУБ. През годините при нас са отсядали кандидат студенти, родители, професори, бизнес партньори на АУБ, както и много други свързани с университета.

Сватби и тържества

В ресторант Кардинал организираме различни тържества:

  • сватби
  • изпращания на студенти
  • рождени дни

Ресторантът разполага с 90 места. Ако имате желание да прекарате едно незабравимо тържество при нас моля да се свържете с нас.

Транспорт от летище София до хотел Кардинал

Срещу заплащане можете да си резервирате посрещане на летище София и транспорт до хотел Кардинал в Благоевград. Ако желаете да се възползвате от тази услуга моля да се свържете с нас.

Language »